UTE

Vi har stor utelekeplass, både foran og bak.

Utelekeplassen vår er fysisk delt i flere soner rundt hele huset. De aller yngste har sin egne lille skjermede plass på den ene siden med stor sandkasse og egne voksne tilstede.Foran er det husker og sandkasse, samt store flater som barna har plass til å bevege seg på. Plassen foran er asfaltert, slik at også de små mestrer å bruke trehjulssyklene. En del av lekeplassen er tiltenkt ballspill av ulike slag. Denne plassen kan lett skjermes fra der andre leker, ved f.eks. bruk av kasser.
Bak huset er det mer utfordrende, og passer godt for de eldre barna. Her er det fjellknauser å klatre på, trær å klatre i, gressplen å tumle på, plasser å gjemme seg litt bort m.m. Her har vi også en grillhytte som vi bruker flittig hele året. Vinterstid er det godt å sette seg rundt bålet og spise lunsj.
Alle barn får selvfølgelig tilgang til å bruke hele utelekeplassen.
Vi har ikke så mange lekeapparater, da tomta er kupert og utfordrende i seg selv, men vi har en del løse byggematerialer til f.eks. å bygge hytter eller hinderløyper med. I tillegg har vi stor frukthage, asfaltert ballbane og sykkelsti, akebakke, grillhytte m.m. Vi mener det er viktig at barn er mye ute, og har derfor også fått til en overbygd spiseplass, slik at vi ikke nødvendigvis må avbryte utetiden pga. lunsj eller fruktmåltid.
Når vi går inn, må alle hjelpe til med å rydde opp lekene våre. Vi tror barna på denne måten vil lære å ta vare på tingene sine bedre både hjemme og i barnehagen.